Smażona cebulka własnej roboty


IMG_20151107_195229

IMG_20151107_195455

IMG_20151107_195939

Dziś przedstawiam fajny, łatwy patent na smażoną, prażoną cebulkę własnej roboty- bez konserwantów i sztucznych barwników… Jest pyszna! Idealny dodatek zarówno do domowych burgerów, ale i do kanapek, czy zup. Polecam!

Składniki:

cebule

tyle ile cebul, tyle łyżek mąki

olej do smażenia

sól morska

Cebule kroimy w kostkę (nie tak bardzo drobną), wrzucamy do miski, dodajemy mąkę, mieszamy starannie, tak, żeby cała cebula dokładnie oblepiła się mąką.

Oddzielamy cebulę od resztki mąki i smażymy na sporej ilości oleju na złoto (NIE SOLIMY). Łyżką cedzakową odsączamy cebulę z oleju, układamy na ręcznikach papierowych, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Solimy solą morską i pozostawiamy do wystudzenia.

PYCHA!

Na blogu:

Zupa cebulowa- Post z dnia 29.10.2014:

http://smakiszczescia.pl/zupy/zupa-cebulowa/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>