Smalec z fasoli i kaszy z jabłkami- przepis „Jadłonomia”


IMG_20170221_192434

Polecam!- Wyśmienity, kremowy, bardzo zdrowy- smalec z fasoli z prażoną kaszą gryczaną z jabłkami… Lekko słodkawy, jabłkowo kwaskowaty, odrobinę wędzony od papryki mielonej wędzonej, z chrupiącymi „skwarkami” z pieczonej kaszy… Extra pasta do pieczywa!

Przepis przeczytałam na stronie Jadłonomii- pod linkiem:

http://www.jadlonomia.com/przepisy/smalec-fasolowy-z-kasza-gryczana/

Dodatkowo dodałam lubczyk i czosnek (do cebuli- razem przesmażyłam).

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>