Serek twarogowy domowej roboty


2014-08-04 10.13.14

Składniki:

1 l maślanki

 

Maślankę wlewamy do garnka i gotujemy przez bardzo krótką chwilę. Nie doprowadzamy do wrzenia! Jak maślanka będzie ciepła zacznie się „rozwarstwiać”.

Wówczas zdejmujemy garnek z płyty grzewczej, rozciągamy gazę lub lnianą ściereczkę na sitku i całość podgrzanej maślanki wlewamy na gazę.

Maślankę pozostawiamy w ten sposób na sitku na całą noc i na następny dzień możemy delektować się przepysznym twarożkiem własnej roboty!

Polecam! Wspaniały smak i samo zdrowie!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>