Pasta z makreli i awokado


2014-11-05 21.22.58

 

IMG_20141105_212146

Składniki:

makrela wędzona (obrana, rozdrobniona)

2 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę

można dodać także 1 drobno posiekaną cebulę lub czosnek przeciśnięty przez praskę

oliwki zielone (nadziewane papryką) pokrojone na pół

2 jajka na twardo pokrojone w kostkę

2 łyżki oliwy z oliwek

sól morska, pieprz kolorowy świeżo mielony

posiekany świeży koperek

odrobina soku z cytryny spowoduje, że nasze pięknie zielone awokado nie zmieni koloru (nie straci na barwie)

 

Całość mieszamy. Pasta doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pycha!

 

Z awokado na blogu także- gzik – Post z dnia 30.10.2014:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/pyry-z-gzikiem/

 

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>