Pasta z awokado


IMG_20141109_202809

2014-11-09 19.43.07

Składniki:

1 awokado

sok z jednej limonki

5 łyżek serka śmietankowego lub bazyliowego (np. almette)

sól, pieprz kolorowy do smaku

 

Awokado (tzw. „masło Boga”) obieramy, kroimy i blendujemy na gładką masę; jeśli owoc jest dojrzały wystarczy rozgnieść je dokładnie widelcem. Awokado łączymy z sokiem z limonki i serkiem. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i nasza pasta jest już gotowa.

Pasta z awokado doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, tostami, pieczywem chrupkim, razowym, czy sucharkami. Pasta może posłużyć również jako dip, np. do warzyw, czy nachos.

Smacznego!

Na blogu także:

1. Pasta z makreli i awokado- Post z dnia 05.11.2014:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/pasta-z-makreli-i-awokado/

2. Gzik z awokado- Post z dnia 30.10.2014:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/pyry-z-gzikiem/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>