Pasta jajeczna z anchois


IMG_20141103_205619

SONY DSC

Oto moja tajemna receptura na wyśmienitą pastę jajeczną z czerwoną cebulą, żółtym serem i anchois doskonałą np. na weekendowe śniadanka!:)

Składniki:

4 jajka na twardo

1/2 czerwonej cebuli drobno posiekana

tarty żółty ser lub ser żółty pokrojony w drobną kostkę (u mnie pyszny ser Arla Port Salut)

szczypiorek drobno posiekany

majonez

sól, pieprz świeżo  mielony kolorowy

4 fileciki anchois (u mnie Sol&Mar- Filety z sardeli w oliwie z oliwie)

Całość łączymy i starannie mieszamy. Do tego świeże, pachnące, chrupiące pieczywo, gorąca, świeżo zaparzona kawa lub zielona herbata i wspaniałe śniadanko gotowe!

Bajecznie i smacznie!


2 thoughts on “Pasta jajeczna z anchois

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>