Kompot z suszu


IMG_20151212_112916

Przepis na ten świąteczny, cudownie aromatyczny, wigilijny kompot pojawił się na blogu już w zeszłym roku, zapraszam- Post z dnia 19.12.2014:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/kompot-z-suszu-czyli-zapach-swiat/

Dziś ponawiam wpis i przedstawiam moją recepturę, która gwarantuje uzyskanie pysznego kompotu o charakterystycznym smaku:

Składniki:

Proporcja na 30 dag suszu (suszone śliwki, jabłka, gruszki, morele…)

3 l  wody

3-4 łyżki cukru

20 goździków

sok z połowy cytryny

Susz z goździkami i cukrem zalewamy zimną wodą i powoli gotujemy (około 40 minut), żeby wydobyć cały niesamowity, świąteczny aromat i smak suszonych owoców. Pod koniec gotowania lekko łamiemy smak dodając sok z  cytryny. Pozostawiamy do wystudzenia.

Wesołych Świąt!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>