Jaja faszerowane


IMG_20150407_205321

IMG_20150406_212054

 

Dotychczas na blogu przedstawiałam przeróżne farsze i pasty jajeczne; oto one:

1. Jaja faszerowane (farsz pieczarkowy, farsz z wędzonym łososiem)- Post z dnia 13.03.2015:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/jaja-faszerowane/

2. Jaja faszerowane na ciepło- Post z dnia 07.03.2015:

http://smakiszczescia.pl/swiateczne/jaja-faszerowane-na-cieplo/

3. Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami- Post z dnia 30.03.2015:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/pasta-jajeczna-z-suszonymi-pomidorami/

4. Pasty jajeczne (farsz łososiowy z awokado bez majonezu, farsz zielony – Post z dnia 10.0.2015:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/pasty-jajeczne/

Dziś zachęcam do przyrządzenia najbardziej tradycyjnego farszu, najbardziej tradycyjnych, świątecznych jaj faszerowanych:

farsz:

roztarte żółtka jaj ugotowanych na twardo, świeży, drobno siekany szczypiorek, sól, pieprz świeżo mielony do smaku, majonez.

Nafaszerowane jajka posypujemy świeżo ściętą rzeżuchą. PYCHA!

(*) Na fotce z jajkami również Wołowina pieczona w niskiej temperaturze- Post z dnia 02.04.2015:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/wolowina-pieczona-w-niskiej-temperaturze/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>