Banalne i pyszne domowe zapiekanki na pieczywie

IMG_20150731_204141.1

IMG_20150731_204247.1

IMG_20150731_204039.1

20150730_172305.1

Smak dzieciństwa!:)- Zapiekanki na chlebie lub bułce…

Pieczywo smarujemy masłem i nakładamy to, co lubimy:)

U mnie chleb ziarnisty i bułki: z salami, pomidor, zielone oliwki i na koniec żółty ser.

Najpierw pieczemy kanapki w piekarniku w temperaturze 200 przez 5 minut, następnie przykrywamy je serem i pieczemy kolejne 5 minut.

Zapiekanki wspaniale smakują również z bazylią i mozzarellą.

Do tego keczup lub inny ulubiony sos, listki świeżej mięty lub bazylii, pycha!

Na blogu także:

1. Zapiekanki domowej roboty- Post z dnia 08.11.2014:

Zapiekanki domowej roboty

2. Zapiekana bagietka z łososiem i serem pleśniowym- Post z dnia 30.01.2015:

Zapiekana bagietka z łososiem i serem pleśniowym

3. Bruschetta z bazyliowym pesto- Post z dnia 23.11.2014:

Bruschetta z bazyliowym pesto

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.