Warzywa grillowane


IMG_20160507_215451

IMG_20160507_215629

Warzywa grillowane to fantastyczny, bo przepyszny i bardzo zdrowy, dodatek do grillowanych mięs. Oczywiście dla miłośników dań bezmięsnych tak przyrządzone warzywka mogą stanowić samodzielne danie, bardzo smaczne i aromatyczne. Dobór warzyw – naturalnie według uznania.

U mnie dziś cukinia i czerwona papryka w roli głównej. Pokrojone warzywa układamy na aluminiowej folii, polewamy oliwą z oliwek i niewielką ilością sosu sojowego i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Możemy dodać świeże zioła, 2-3 obrane ząbki czosnku lub suszone zioła. Ja posypałam cukinię z papryką suszonym tymiankiem.

Folię zawijamy szczelnie – zawsze układam warzywa na dwuwarstwowej folii, żeby uniknąć przeciekania. Grillujemy ok. 15 minut sprawdzając co jakiś czas miękkość warzyw. Ważne, żeby nie były twarde, ale też nie za bardzo wysuszone. Mają być miękkie i soczyste. Pycha!!!

A maj i tak pachnie bzem i magnoliami:)

IMG_20160507_205756


One thought on “Warzywa grillowane

  1. Od nastepnego poniedzialku rozpoczynam odchudzanie, kto sie odchudza ze mna?
    Znalazłam w sieci dobry sposób na chudnięcie, wygoglujcie
    sobie – Jak szybko schudnąć Kamidoni i zdrowie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>