Grillowane udka


FB_IMG_1432997959877

IMG_20150530_233832

IMG_20150530_233929

IMG_20150531_000324

IMG_20150530_234327

Wcześniej na blogu prezentowałam sposób przygotowania grillowanych skrzydełek. Analogicznie możemy przyrządzić na grillu udka z kurczaka- przepyszne, chrupiące, po prostu boskie!:)) 

W ramach przypomnienia podaję linka i przepis na grillowane skrzydełka- Post z dnia 20.05.2015:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/grillowane-skrzydelka/

„Skrzydełka z kurczaka polewamy niewielką ilością oleju i  przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, czerwoną papryką mieloną słodką, można natrzeć je także curry i nacieramy koniecznie równomiernie czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Tak zamarynowane i owinięte aluminiową folią pozostawiamy w lodówce na 1,5-2 godziny. Potem grillujemy nasze skrzydełka do zarumienienia z obu stron.

Możemy marynować skrzydełka także „idąc w nutę orientalną”, dodając odrobinę sosu sojowego/ lub / i sosu teriyaki”.

Pycha!

(*) Na fotce także grillowane pieczarki- przepis niebawem na blogu… Zapraszam!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>