Faszerowany bakłażan z grilla


IMG_20150808_182406.1

IMG_20150808_182255.1

Składniki:

bakłażany

cukinie

cebula

feta

oliwa z oliwek

listki rozmarynu

 

Bakłażany kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek i miąższ kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę z cukinią i pokrojonym bakłażanem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych łódeczek bakłażana, na wierzch układamy kostki fety i listki świeżego rozmarynu. Całość lekko polewamy oliwą z oliwek i zawijamy w aluminiową folię. Grillujemy aż do miękkości bakłażana. Pycha!

Na blogu także:

Faszerowane bakłażany zapiekane- Post z dnia 02.11.2014:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/faszerowane-baklazany-zapiekane/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>