Mus jabłkowy


 

IMG_20141109_204551

2014-11-09 19.44.59

 

„O różach można pisać wiersze, ale w jabłko trzeba się wgryźć” J.W.Goethe

 

Składniki:

4 jabłka (ja użyłam 3 jabłka  i 1 gruszkę)

1 szklanka wody

1,5 łyżki cukru brązowego

1 łyżeczka cynamonu

 

Owoce obieramy, kroimy w ćwiartki, zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy najpierw pod przykryciem, a gdy owoce zmiękną zdejmujemy pokrywkę i gotujemy aż nadmiar wody odparuje. W międzyczasie dodajemy brązowy cukier i cynamon. Gdy uzyskamy gęstą, przepyszną masę, możemy zblendować nasze owoce uzyskując gładki mus jabłkowo-gruszkowy doskonały do wypieków, deserów, czy pieczywa.

Smacznego!:)

Na blogu także Jabłka z cynamonem i syropem klonowym- Post z dnia 09.11.2014:

http://smakiszczescia.pl/deser/jablka-z-cynamonem-i-syropek-klonowym/


4 thoughts on “Mus jabłkowy

  1. Pingback: Jabłka z cynamonem i syropek klonowym | Smaki Szczęścia

  2. Pingback: Ciabatta | Smaki Szczęścia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>