Kruche ślimaczki cynamonowo-kakaowe:


IMG_20141202_213026

2014-12-02 20.50.36

Oto świąteczne, pyszne i aromatyczne,  kruche ślimaczki cynamonowo-kakaowe, zapraszam:

Składniki:

1 kostka margaryny (np. Kasi)

1 szklanka cukru

3 szklanki mąki

2 jajka

1 opakowanie cukru waniliowego

Wyrabiamy ciasto, dzielimy je na pół i do jednej części ciasta dodajemy:

2 łyżki kakao

1 łyżeczkę cynamonu.

Obie połowy ciasta zawijamy osobno w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 15 minut. Następnie wałkujemy ciasta na dwa w miarę cienkie placki (posypując stolnicę mąką), nakładamy jeden placek na drugi, rolujemy, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na kolejne 15 minut. Kroimy nasz dwukolorowy wałeczek na plasterki. Ślimaczki układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Ciasteczka pieczemy 15 minut.

Przygotowania świąteczne czas zacząć!:)) Okna umyte?:)


2 thoughts on “Kruche ślimaczki cynamonowo-kakaowe:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>