Jabłka z cynamonem i syropem klonowym


2014-11-09 21.28.45

2014-11-09 22.05.38

Wcześniej na blogu prezentowałam typowy mus jabłkowy, wspaniale gęsty, pysznie jabłkowy i aromatycznie cynamonowy- Post z dnia 09.11.2014:

http://smakiszczescia.pl/deser/mus-jablkowy/

Tamten mus został zblendowany na gładką masę, a dziś proponuję wyczuwalne kawałki jabłek z cynamonem, brązowym cukrem i syropem klonowym.

 

Składniki:

3 jabłka (obrane i pokrojone w drobną kostkę)

szklanka wody

odrobina brązowego cukru

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka syropu klonowego

 

Całość gotujemy do zredukowania płynów.

Tak przyrządzone, cudownie aromatyczne jabłka podałam z domowej roboty drożdżową ciabattą- Post z dnia 09.11.2014:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/ciabatta/


3 thoughts on “Jabłka z cynamonem i syropem klonowym

  1. Pingback: Mus jabłkowy | Smaki Szczęścia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>