Daktyle z serkiem


IMG_20141120_223735

SONY DSC

Składniki:

suszone daktyle

serek- według upodobań: może być naturalny, śmietankowy, waniliowy, u mnie śmietankowy z pieprzem; to spowodowało fajne, bardzo ciekawe połączenie smaków- słodko-ostra kombinacja, charakterystyczna i intrygująca…:)

Suszone daktyle delikatnie kroimy na pół- a dokładniej nacinamy je (nie do końca), łyżeczką nakładamy serek i tak przygotowane, nafaszerowane serkiem daktyle wkładamy do lodówki na min. pół godziny.

Daktyle z serkiem możemy dodatkowo polać niewielką ilością syropu klonowego lub miodu, jeśli uwielbiamy „słodycz całkowitą”.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>