Babeczki piernikowo-imbirowe


20131122_135254

Składniki (na 6 muffinek):

1 czubata szklanka mąki

1 jajko

1  łyżeczka cynamonu

1/2 łyżeczki imbiru

1/2 łyżki przyprawy do piernika

1/4 kostki masła

1 łyżka oleju

1/2 szklanki cukru brązowego

3/4 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej, która rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody

1/2 łyżeczki soli

Wszystkie składniki ze sobą łączymy/ miksujemy. Ciasto przekładamy do foremek. Babeczki pieczemy 25 minut w temperaturze 175-180 stopni. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.

Co za zapach!:))


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>