Szparagowo:)


IMG_20170428_201050_118

IMG_20170428_181322_501

Szparagi ułożone na plastrach wędzonego boczku lub szparagi zawinięte w plastry boczku  lekko smarujemy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 20 minut. Następnie wbijamy jajka i pieczemy całość jeszcze ok. 12 minut. Po 15 minutach jajko przestaje już być płynne, dlatego napisałam, że 12 minut.

Danie możemy posypać posiekanym szczypiorkiem lub pod koniec pieczenia np. tartym parmezanem.

Pycha!

 

Na blogu także m.in.: (wystarczy w wyszukiwarkę wpisać hasło: szparagi)

1. Szparagi na maśle- http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/szparagi-na-masle/

2. Szparagi w szynce- http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/szparagi-w-szynce/

3. Zupa szparagowa- http://smakiszczescia.pl/zupy/zupa-szparagowa/

4. Szparagi zawijane z szynkę parmeńską- http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/zielone-szparagi-i-steki-z-rekina-wiosna-ach-to-ty/

5. Białe szparagi grillowane- http://smakiszczescia.pl/grill/biale-szparagi-grillowane/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>