Sałatka tuńczykowo-fasolowa


12489470_982961878441597_7162798437480352184_o

Dziś prezentuję szybką sałatkę tuńczykowo-fasolową, smaczny dodatek do dania głównego. Zaserwowałam ją z pysznym stekiem i  pieczonymi ziemniakami.

 

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka tuńczyka w oleju

natka zielonej pietruszki drobno posiekana lub koperek

1/2 czerwonej cebuli drobno pokrojonej

1 ser mozzarella pokrojony w kostkę

1 łyżka oliwy z oliwek

sok z 1/2 cytryny

sól i pieprz do smaku

 

Składniki łączymy i pozostawimy w lodówce na minimum pół godziny.

Smacznego!


One thought on “Sałatka tuńczykowo-fasolowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>