Puree batatowo-dyniowe


IMG_20151003_211246

IMG_20151003_211616

Składniki:

2 bataty

600 g dyni

2 łyżeczki musztardy saperskiej

2 łyżki masła

sól do smaku

pieprz syczuański z chilli

Obrane, pokrojone w kostkę bataty smażymy do miękkości razem z obraną i pokrojoną dynią na maśle (najlepiej klarowanym) do miękkości. Rozgniatamy, doprawiamy do smaku musztarda, solą i pieprzem z chilli- PYCHA!:)

Batatowo-dyniowo puree podałam z piersią z kaczki i pieczonymi figami.

Na blogu także: 

1. Puree z bobu- Post z dnia 21.07.2015:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/puree-z-bobu/

2. Figi pieczone z kozim serem- Post z dnia 31.10.2014:

http://smakiszczescia.pl/przystawka/figi-pieczone-z-kozim-serem/

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>