Pstrąg z grilla


IMG_20150523_220030

IMG_20150523_220413

IMG_20150523_220221

Składniki:

pstrągi

plastry cytryny

świeży koperek

sól

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

sos teryiaki

Wypatroszone, umyte pstrągi nacieramy starannie i równomiernie solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Do środka ryby wkładamy koperek i plaster cytryny. Tak przygotowane rybki polewamy niewielką ilością sosu teryiaki i owijamy aluminiową folią. Wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Grillujemy do zarumienienia z obu stron. PYCHA i samo zdrowie!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>