Panierka złocista do kotleta schabowego


IMG_20160424_201941

IMG_20160424_202248

Dziś w roli głównej król polskich stołów- kotlet schabowy. Przepis na tradycyjnego, przepysznego schabowego zamieszczałam już wcześniej na moim blogu. Recepturę na schabowego moczonego w mleku i cebuli znajdziecie pod linkiem:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/schabowy-moczony-w-mleku-i-cebuli/

Dziś chcę zaprezentować Wam fajną i smaczną, złocistą panierkę do kotleta, którą uzyskamy stosując tartą bułkę z lnem złocistym – polecam!- na fotce. Do panierki dodałam także listki świeżej bazylii- to gwarancja świetnego, oryginalnego smaku- naprawdę warto wypróbować!

Schabowy w towarzystwie białych szparagów z masłem klarowanym- niebo w gębie!

Tu znajdziecie na blogu przepis na zielone szparagi na maśle- http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/szparagi-na-masle/

Nie muszę oczywiście przypominać, że boski, chrupiący kotlet świetnie komponuje się z młodą kapustą lekko zagęszczaną, mniam! – Receptura- – http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/mloda-kapusta-czyli-wiosna-na-talerzu/

Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>