Młode listki i kalarepa duszona na maśle- wiosennie…


IMG_20150423_173615

IMG_20150423_173404

Dziś prezentuję przepyszny wiosenny dodatek do dania głównego albo smaczną, zdrową przekąskę- młode listki i kalarepa duszona na maśle… Zapraszam!

Składniki:

1 kalarepa

2 łyżki masła

1/2 szklanki wody

odrobina soli do smaku

1 łyżeczka miodu

posiekany koperek- u mnie akurat wyjątkowo kiełki groszku

Kalarepę obieramy i kroimy w grubszą kostkę, Młode listki myjemy i drobno kroimy. Kalarepkę i listki dusimy na maśle z odrobiną wody aż kalarepa lekko zmięknie, ale nadal pozostanie lekko chrupiąca, a nie rozgotowana:)- taka najlepsza! Pod koniec gotowania dodajemy miód, całość mieszamy i przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem lub kiełkami… Tak wiosennie- pycha!

Wiosennie na blogu:

1. Sałata- wiosennie- POst z dnia 22.04.2015:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/salata-wiosennie/

 

2. Zielone szparagi…- Post z dnia 21.04.2015:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/zielone-szparagi-i-steki-z-rekina-wiosna-ach-to-ty/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>