Mintaj w zalewie octowej


2014-12-02 20.51.47

IMG_20141203_222111

Składniki:

1-1,5 kg filetów z mintaja

jajka, mąka, bułka tarta do panierowania

4 cebule pokrojone

olej do smażenia

Zalewa:

6 szklanek wody

1 szklanka octu

2 łyżki soli

6 łyżek cukru

3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, parę ziaren pieprzu kolorowego

Filety z mintaja kroimy na mniejsze kawałeczki, lekko solimy i panierujemy (w mące, jajku i bułce tartej). Smażmy rybę na rozgrzanym oleju.

W odrębnym garnku łączymy wszystkie składniki zalewy i zagotowujemy je.

Na usmażoną rybę ułożoną w naczyniu żaroodpornym dodajemy pokrojoną cebulę i całość zalewamy zalewą octową. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum dobę przed zaserwowaniem.

Smacznego!:)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>