Mini-marchewki glazurowane z cynamonem i limonką


IMG_20150411_193636

20150411_183150

Składniki:

mini-marchewki (u mnie mrożone hortex)

1 łyżka masła

1 łyżka miodu

1/2 łyżeczki (płaskiej) cynamonu

1 łyżka soku z limonki

posiekany świeży koperek

Marchewki gotujemy albo w lekko osolonej wodzie, albo w zdrowszy sposób- na parze do miękkości. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy ugotowane, odcedzone marchewki, lekko je solimy (jeśli wcześniej gotowaliśmy na parze), dodajemy miód, cynamon, sok z limonki i całość gotujemy razem parę minut na maśle regularnie mieszając. Pycha! Marchewki glazurowane podajemy posypane drobno posiekanym koperkiem.

* Na fotce także mizeria wzbogacona smakiem soku z limonki- polecam!:)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>