Kotlety jajeczne


IMG_20170930_175229_230

Składniki:

6 jajek na twardo

1 cebula przesmażona na złoto

drobno posiekana zielona pietruszka, szczypiorek

u mnie prażone ziarenka sezamu i czarnuszka (opcjonalnie)

1 jajko

bułka tarta do zagęszczenia i obtoczenia

sól, pieprz kolorowy świeżo mielony, kurkuma

możemy dodać także listki świeżej mięty

 

Całość blendujemy na gładką masę i smażymy na oleju. Kotleciki podałam z miętowym sosem (odrobina majonezu, musztardy i jogurtu greckiego doprawione do smaku solą i pieprzem, wymieszane z posiekanymi listkami  świeżej mięty).


One thought on “Kotlety jajeczne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>