Kalarepa na maśle

IMG_20160609_205827

IMG_20160610_212620

Składniki:

3 młode kalarepy pokrojone w kostkę

3 łyżki masła

listki z jednej kalarepy pokrojone w kostkę

1/2  łyżeczki cukru

Smażymy kalarepkę i listki na maśle, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Możemy dodać listki świeżej mięty.

Kalarepa na maśle to wspaniały dodatek do wiosennego dania głównego, cudowna samodzielna przekąska…:) Samo zdrowie!

 

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.