Grillowane, wyluzowane podudzia z kurczaka


IMG_20150613_221639

IMG_20150613_221526

Składniki:

podudzia- wyluzowane- bez kości

1 łyżka oleju

sól, świeżo mielony pieprz kolorowy

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

odrobina papryki czerwonej, słodkiej, mielonej

plaster pomarańczy

gałązka świeżego rozmarynu/ może być także suszone oregano

Przyprawy mieszamy z olejem i nacieramy podudzia. Tak przyprawione, zamarynowane drobiowe mięsko wkładamy na godzinkę do lodówki owinięte razem z plastrem pomarańczy w aluminiową folię, a potem tak zawinięte grillujemy parę minut sprawdzając miękkość mięsa.

Na blogu także:

Grillowane udka- Post z dnia 30.05.2015:

http://smakiszczescia.pl/grill/grillowane-udka/

 

Grillowane skrzydełka- Post z dnia 20.05.2015:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/grillowane-skrzydelka/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>