Filety z indyka w panko z kurkumą


IMG_20161001_163702

IMG_20161001_163517

Panko to japońska panierka, bardzo chrupiąca, taka gruboziarnista bułka tarta; świetna do owoców morza, ale i właśnie do drobiu. Znajdziemy ją  zazwyczaj wśród produktów „kuchni świata”.

Przedstawiam dziś ciekawą kulinarną inspirację dla Was- filety z indyka, bardzo cienko rozbite smażone w panierce panko z dodatkiem kurkumy, która zagwarantuje piękną barwę naszym „sznyclom”. Kotlety drobiowe podałam z plastrami limonki. Sok z limonki świetnie podkreśli i uzupełni smak chrupiącej panierki. Do panko dodałam łyżeczkę kurkumy i panierowałam indyka w sposób tradycyjny- w mące, jajku i w panko z kurkumą.

POLECAM!


2 thoughts on “Filety z indyka w panko z kurkumą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>