Devolay z serem pleśniowym


IMG_20150604_210809

IMG_20150604_211019

Składniki:

plaster schabu bez kości

ser pleśniowy lazur srebrzysty

masło czosnkowe- masło wymieszana z kiełkami lub posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę

sól, pieprz kolorowy lub czarny świeżo mielony

panierka: mąka, jajka, bułka tarta

Plaster schaby rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron. Z brzegu schabu nakładamy kawałeczek sera pleśniowego i łyżeczkę masła czosnkowego. Rolujemy i spinamy wykałaczkami metalowymi lub drewnianymi.

Ta przygotowaną schabową roladkę panierujemy: w mące, jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju (lub tak jak prawdziwego schabowego- tradycyjnie na smalcu).

Pycha!


One thought on “Devolay z serem pleśniowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>