Białe pieczone w miodzie, musztardzie francuskiej i piwie


12244633_959820830755702_2168211377096505987_o

12238020_959820957422356_8862777504953873139_o

Składniki:

białe kiełbasy surowe lub pieczone

3/4 puszki jasnego piwa

1 cebula posiekana

musztarda francuska

miód (u mnie miód spadziowy)

1/2 łyżki majeranku

Kiełbasy układamy w formie do pieczenia na pokrojonej cebuli, smarujemy je z obu stron musztardą i miodem, zalewamy całość piwem, mniej więcej do 3/4 wysokości kiełbas, zawartość około 3/4 puszki piwa. Całość posypujemy majerankiem. Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy bez przykrycia około 45 minut.

Pycha!

Na blogu także:

Białe kiełbasy pieczone w piwie- Post z dnia 16.12.2014:

http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/biale-kielbasy-pieczone-w-piwie/


8 thoughts on “Białe pieczone w miodzie, musztardzie francuskiej i piwie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>